Colofon

Political Minds is een vrijwillig initiatief van politieke (oud)professionals, om context en achtergronden te bieden bij het politieke nieuws van over de grenzen. Begrijpelijk voor de Nederlandse lezer zonder vertekening door de bril van Nederlandse paradigma’s. Wil jij begrijpen waarom sommige kandidaten wel kans maken op een verkiezingsoverwinning in bijvoorbeeld Amerika of het Verenigd Koninkrijk en andere niet? Ben jij benieuwd hoe de president van China geselecteerd zal worden? Of heb je altijd al willen weten waar de Europese discussies rond TTIP nou precies over gaan? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hoewel iedereen bij Political Minds een menig heeft over alles wat je kan bedenken, is dat niet waar we hier over schrijven. Want meningen zijn belangrijk, maar niet voordat context en achtergronden een politiek proces inzichtelijk hebben gemaakt. Wil jij ook een bijdrage leveren? Mail dan naar redactie@politicalminds.nl

Redactie

AdriaanAdriaan Andringa – Adriaan werkt als bestuursadviseur voor een wethouder in Den Haag. Hij was in het verleden redacteur van ThePostOnline, waar hij zich specialiseerde in Amerikaanse politiek. Ook schuift hij met enige regelmaat aan bij BNR en andere media om over Amerikaanse politiek te praten.

DuaneDuane van Diest – Duane is beleidsmedewerker bij het ministerie van Defensie. Hij studeerde politieke en culturele geschiedenis in Utrecht en heeft een voorliefde voor breien en levende en opgezette dieren.

MauritsMaurits Hekking – Maurits is programma manager MVO bij GVB. Tijdens zijn studie politieke sociologie aan de London School of Economics and Political Science (LSE) en aansluitende stage bij de LibDems ontwikkelde hij een ongezonde interesse voor de politiek in het Verenigd Koninkrijk. Hij schreef eerder voor ThePostOnline over oa Britse politiek.

Robbert Smet – Robbert is director government & public affairs bij Philips Benelux. Voor het politiek-wetenschappelijk tijdschrift Idee van de Hans van Mierlo Stichting schreef hij een serie artikelen over politiek in China.Robert_Smet_02