Gevecht om Amerika

Update: ‘Gevecht om Amerika’ is vanaf nu te bestellen via bol.com

Op 28 september presenteren Adriaan Andringa en Daniël Schut hun nieuwe boek ‘Gevecht om Amerika – De democratische worsteling van Clinton en Trump’. Haags Tweede Kamerlid en campagneleider Sjoerd Sjoerdsma (D66) zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Ook zal hij, net als de auteurs, zijn visie op de Amerikaanse verkiezingen delen. “In Gevecht om Amerika verklaren we de opmerkelijke presidentsverkiezingen van 2016 binnen de democratische traditie van Amerika”, aldus de auteurs. “We leggen uit hoe campagnes en verkiezingen in Amerika werken en doen een voorspelling wie de nieuwe president zal worden. Wij zijn dan ook erg blij dat we het eerste exemplaar aan de buitenland woordvoerder én campagneleider van D66 kunnen uitreiken.”

Gevecht om Amerika

Inhoud

In het boek wordt eerst uitgelegd hoe de Amerikaanse democratie ontstaan is en welke ideeën en bedenkingen de grondleggers van Amerika daarbij hadden. Zo maakten zij zich onder meer zorgen over populisme en de macht van politieke partijen. Vervolgens leggen de auteurs uit hoe de democratie zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en hoe campagnes daarop hebben ingespeeld. In die context worden de campagnes van Donald Trump en Hillary Clinton uitgelegd, inclusief de verklaring hoe ze de voorverkiezingen hebben gewonnen en welke krachten en zwaktes hun campagnes hebben voor de verkiezingen van 8 november. Tot slot doen de auteurs een voorspelling over wie uiteindelijk gaat winnen. “Het lijkt gek dat twee impopulaire kandidaten als Trump en Clinton met elkaar moeten uitvechten wie de nieuwe president wordt”, aldus Andringa en Schut. “In Gevecht om Amerika laten we echter zien dat de democratische geschiedenis en actualiteit deze verkiezingen heel begrijpelijk maken. Elk land krijgt de leider die het verdient en Amerika verdient op dit moment Donald Trump en Hillary Clinton.”

Relevante informatie

Titel Gevecht om Amerika
Subtitel De democratische worsteling van Clinton en Trump
Datum Woensdag 28 september 2016
Tijd 20.00u
Locatie Stadsbrasserie de Ooievaer, Den Haag
Verkrijgbaar Vanaf lancering via Bol.com en de betere boekhandel

Over de auteurs

Adriaan Andringa is adviseur op het gebied van politieke strategie en communicatie. Hij werkt als bestuursadviseur voor een wethouder in Den Haag, analyseert Amerikaanse politiek voor diverse media waaronder PoliticalMinds, voerde in 2012 campagne voor Obama en was spreker tijdens de Democratic National Convention 2016.
Daniël Schut is trainer en dagvoorzitter via De Luistervinken en geeft als zelfstandig ondernemer training in debat, presentatie en speechen aan politici, bestuurders, advocaten en hangjongeren. Ook is hij speechwriter en schreef hij in 2014 het boek ‘Argumentatie en debat’ samen met Jean Wagemans.

One thought on “Gevecht om Amerika

Comments are closed.